Granito vloer laten onderhouden

Zo gaat een Granito vloer jarenlang als nieuw mee

Een Granito vloer is een stijlvolle, sterke en slijtvaste gietvloer. Het is een echte eyecatcher in elk bedrijf. Maar u ziet ze net zo vaak, of misschien wel vaker in oudere woningen. Een Granito vloer gaat dan ook al terug naar grootmoeders tijd. Veel hallen en gangen van woningen waren en zijn opgesierd met een Granito vloer. Deze stijlvolle vloer gaat in principe heel lang mee. En als u deze prachtige vloer regelmatige goed laat behandelen, kunt u hem prachtig laten glanzen, zonder krassen, kieren, scheuren of ander vervelend ongemak.

Wat is een Granito vloer?

De Granito vloer is helemaal terug van weggeweest. De term Granito vloer is een beetje naar de achtergrond verdrongen, men noemt hem tegenwoordig ook wel Terrazzo vloer. Maar hoe we hem ook noemen, de vraag naar mooie Granito vloeren groeit. En dat is niet voor niks. Het is een super stijlvolle vloer. Hij komt oorspronkelijk uit Italië. Logisch, want graniet was in dat land in grote hoeveelheden voorhanden. De Italianen ‘namen deze vloer dan mee’ vanuit Italië naar onder andere Frankrijk, Nederland en België. Tegenwoordig zijn Granito vloeren alom vertegenwoordigd in de Nederlandse interieurs. U ziet ze in bankgebouwen, musea, winkels, en restaurants. Maar ook veel huishoudens hebben een stijlvolle Granito vloer liggen.

Vloer naar eigen wensen samenstellen

Een Granito vloer is grotendeels naar eigen wens te laten leggen. Zo kunt u kiezen uit een groot aantal kleuren natuursteen en eventuele andere toeslagstoffen, zoals glas. Door het mengen van verschillende materialen geeft u een unieke kleurcombinatie aan de vloer, zodat er een klassieke of juist moderne uitstraling ontstaat. Ook de kleur van het cement kunt u aanpassen. Zeer opvallend zijn de bijzondere mozaïekvloeren die bestaan uit meerdere kleurvlakken en figuren van kleine stukjes marmer. Het leggen van een mozaïekvloer is behoorlijk arbeidsintensief, het duurt vaak meerdere dagen tot soms ruim een week.

Granito vloer laten behandelen

Als u uw Granito vloer regelmatig laat behandelen gaat deze zeer lang mee en blijf hij langer mooi. Bovendien blijft hij zo schadevrij. Het onderhouden van een Granito vloer kan op verschillende manieren gebeuren. Bijvoorbeeld door middel van schuren, afslijpen, polijsten, kristalliseren of impregneren. Afhankelijk van de soort behandeling worden alle krassen, putjes en gaten gedicht en wordt de vloer geëgaliseerd. Door het laten behandelen van uw Granito vloer kunt u hem weer prachtig laten glanzen. Meer weten over stijlvolle inrichting en onderhoud van bedrijfsinterieurs? Neem dan gerust contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *