Bespaar energie met een daglichtbuis op uw plat dak

Daglichtbuis op een plat dak

De ideale manier om uw ruimte met daglicht te voorzien, ook als er geen raam in de kamer is, en op die manier op de energiekosten te besparen? Laat een daglichtbuis op uw plat dak plaatsen! Dit is de manier om ook moeilijk bereikbare ruimtes te voorzien van daglicht. Wij vertellen u graag meer over wat een daglichtbuis op een plat dak precies inhoudt, en wat de voordelen precies zijn.

Hoe werkt een daglichtbuis?

Een daglichtbuis wordt ook wel een light tube genoemd. Het is een compacte koepel die op het dak geplaatst wordt, en via een reflecterende buis daglicht naar de gewenste ruimte leidt. Op die manier kunt u ook genieten van daglicht op plekken die niet direct onder het dak zitten, of waar u geen ramen heeft. De montage is relatief eenvoudig, en de daglichtbuis kan ook gewoon op een plat dak geplaatst worden. Echter is het ook mogelijk om op hellende daken een daglichtbuis te laten plaatsen.

Daglicht in elke ruimte in uw huis

Met een daglichtbuis is het mogelijk om in elke ruimte van uw huis daglicht te krijgen. Heeft u bijvoorbeeld een badkamer, toilet of overloop die u van meer natuurlijk licht wil voorzien? Een vakman plaatst de koepel op uw plat dak. Vervolgens maakt hij of zij een buizensysteem dat naar de gewenste ruimte leidt. Het daglicht wordt in de buis gereflecteerd, waardoor het in uw kamer terecht komt. Door middel van een diffuser wordt het licht optimaal verspreid.

Begin met besparen!

Om een ruimte te verlichten met een daglichtbuis, is helemaal geen elektriciteit nodig. Wanneer u kiest om een daglichtbuis op uw plat dak te laten installeren, gaat u dus flink op uw energiekosten besparen. Wij raden u aan om eens contact op te nemen met een specialist, en de mogelijkheden van een daglichtbuis op uw plat dak te bespreken.