Zo maak je ruimte voor je garage uitrusting!

Tips voor een opgeruimde garage

Er is niets fijner dan lekker sleutelen aan je auto of motor in je garage. Echter kan een rommelige werkplek wel aardig wat roet in het eten gooien. Wanneer je garage onoverzichtelijk is, is het vaak frustrerend om er aan de slag te gaan. Daarom geven wij je een aantal handige tips over hoe je, door je garage praktisch in te richten, een nette en overzichtelijke werkplek houdt. Zo heb jij alle plaats voor je gehele garage uitrusting.

Waar ga je mee aan de slag

Bedenk eerst wat je eigenlijk precies wilt doen in je garage. Wil je er alleen je extra gereedschap opslaan, of wil je er ook daadwerkelijk aan de slag om te werken aan je motoren? Dan moet je er rekening mee houden dat je genoeg plaats vrij maakt voor je garage uitrusting.

Voldoende opbergruimte

Zorg er vervolgens voor dat je genoeg opbergruimte hebt voor al je gereedschap. Het rondslingeren van losse onderdelen of materialen zorgt namelijk voor de grootste rommel. En dit terwijl het eigenlijk heel makkelijk te voorkomen is met een goede gereedschapskast. Wij raden je aan om zo veel mogelijk gebruik te maken van doorzichtige bakken zodat je alles snel kunt vinden, of om bakken en lades te labelen.

Wees kritisch en minimaliseer

Ga je uiteindelijk je nieuwe kasten inruimen met je garage uitrusting? Ga dan eens na of je alle materialen nog wel echt gebruikt. Ook is het, tijdens deze fase, verstandig om het een en ander weg te gooien en te vervangen door een model van wat hogere kwaliteit. Met wat nieuw gereedschap ga je namelijk nog prettig aan het werk.

Haal materiaal van de vloer

Laat zo min mogelijk materialen op de vloer staan. Berg alles netjes op in kasten of hang planken aan de muur en zet het hierop. Je kunt ook kiezen voor een tuingereedschaphouder en je materialen zo aan de muur hangen. Zo heb je alle plaats voor je motoren en je grote garage uitrusting. Als er weinig op de vloer staat is de ruimte bovendien veel makkelijker schoon te houden

Je fietsen ophangen

Functioneert je garage, naast het klussen, ook als fietsenstalling? Kies er dan voor om de fietsen aan de muur te hangen in plaats van deze gewoon neer te zetten. Hiervoor zijn handige haken te krijgen zodat je fiets altijd veilig hangt. Er zijn ook sets die het mogelijk maken om je fiets op te hijsen zodat deze nog hoger hangt. Zo houdt je nog meer ruimte over om je garage uitrusting te plaatsen.

Kies voor een goede garage uitrusting

Heb je onze tips gevolgd en heb je nu weer genoeg ruimte in je garage om echt aan de slag te gaan? Richt je garage dan in met de beste garage uitrusting van een specialist. Zo ga jij nog makkelijker aan de slag in je nieuwe werkplek. Wij wensen je veel sleutelplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *