Wanneer moet je stucen?

Wanneer moet je stucen?

Hoe geef je een gevel de juiste uitstraling?

Zijn de plafonds en muren in je woning of bedrijfspand ongelijk of zitten er scheuren in? Dat kan het moment zijn om de muren en plafond te gaan (of laten) stucen. Door het aanbrengen van een stuclaag ,maak je muren en plafonds weer mooi glad en vlak. Lees verder wat we allemaal te vertellen hebben over wanneer je het beste kunt stucen.

Het nut van stucen

Als je je woning een eigen identiteit wil geven, kun je kiezen om het pand een makeover te geven door alles te schilderen. Maar tijdens het schilderen kun je voor onaangename verrassingen komen te staan, als de muren niet netjes zijn afgewerkt. In dat geval is het verstandig om voor het schilderen alles eerst netjes te stucen. Dat maakt het afwerken met schilderwerk een stuk eenvoudiger met een beter resultaat. Met goede bepleistering krijg je een glad en wit resultaat dat je in elke gewenste kleur kunt schilderen. Lekker strak behangen is uiteraard ook mogelijk. Maar dat hangt helemaal af van wat je het mooiste vindt. Een combinatie van schilderen en behangen kan natuurlijk ook.

Prijs van stucen

Veel mensen denken dat het laten stucen van een pand duurder is dan opknappen met schilderwerk. De kosten lopen over het algemeen niet heel erg ver uit elkaar. Zeker niet als je het schilderwerk door een schilder laat doen en het stucwerk door een stukadoor. Zo kun je kiezen voor niet al te dure verf die zo’n vijf jaar meegaat. Datzelfde geldt voor stucwerk. Voor stucwerk dat een aantal jaren mee moet gaan, ben je ongeveer net zoveel geld kwijt. Een buitenmuur stucen kan ook en gaat net als een geschilderde buitenmuur vele jaren mee. Het is in elk geval altijd goed besteed geld.

Vergunning nodig?

Heb je een monumentaal pand in je bezit? Dan gelden er voor buiten stucen wellicht een aantal gemeentelijke regels. Zo kun je voor het stucen van de gevel een vergunning nodig hebben. Doordat het aanzicht van de woning verandert, past de woning mogelijk niet meer in het Bouwbesluit van je wijk of straat. Informeer dus vooraf even bij de gemeente en/of doe een vergunningaanvraag. Uw gemeente kan u hierover informeren. Dat is wel verstandig om te doen om een eventuele boete te voorkomen.

Kosten van een gevel stucen?

Over het wanneer moet je stucen konden we je hierboven prima informeren. Maar over de kosten kunnen we in dit blog niet veel zeggen. Gewoon omdat elke stukadoor een ander tarief rekent voor stucwerk. Ook maakt het in prijs veel verschil of er binnen of buiten gestuct moet worden. We kunnen hier dus wel tarieven gaan noemen, maar dat maakt het voor jou als lezer niet veel duidelijker. Informeer dus bij een betrouwbare stukadoor in jouw regio wat de kosten voor stucen zijn.

Voor meer informatie over stucwerk kun je uiteraard ook contact met ons opnemen. We vertellen je er graag meer over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *