Wat is vastgoedbeheer?

Waar een vastgoedbeheerder zich mee bezighoudt

Wat is vastgoedbeheer?

Vastgoedbeleggers zijn erg goed in het lokaliseren van waardevol vastgoed. Maar wist je dat het kopen van onroerend goed ook veel papierwerk met zich meebrengt? De meeste vastgoedeigenaren hebben er helemaal geen zin in. Daarom zijn er vastgoedbeheerders die dit graag van hen overnemen. Wat doet een vastgoedbeheerder precies? Dat lees je in deze blog!

Financiële administratie optimaliseert kansen

De werkzaamheden van een vastgoedbeheer bestaan ​​enerzijds uit financieel en administratief beheer en anderzijds uit technisch en commercieel beheer. Door de administratieve kant op orde te hebben, zorg je voor een hoger rendement. Als de financieel administratie op orde is, kunnen vastgoedeigenaren snel vergelijken en worden kansen optimaal benut. Als je als vastgoedeigenaar geen kans wilt missen, maar geen uren wilt besteden aan administratief werk, dan huur je dus een vastgoedbeheerder in.

Altijd een vinger aan de pols

Geld verdienen door een pand te verhuren? Dan is het natuurlijk belangrijk dat de huurders de huur op tijd betalen. Hiervoor is het soms nodig om zeer nauw contact te houden en altijd een vinger aan de pols van je huurders te hebben. Stel je voor dat huurders erg vervelend zijn, wat dan? Een vastgoedbeheerder treedt op tussen de huurder en de verhuurder en regelt alle onderlinge zaken zoals contracten, huurbetalingen en overige diensten. Jij hebt dus je handen vrij met een vastgoedbeheerder!

Ben je technisch aangelegd?

Bij het beheer van onroerend goed is niet alleen papierwerk belangrijk. Ook alle technische aspecten van een gebouw moeten worden onderhouden en alle klachten daarover moeten worden afgehandeld. Geen zin om dit zelf op te lossen? Dan is een vastgoedbeheerder precies wat je nodig hebt. Deze rapporteert regelmatig over de technische kant van zaken. Zo heb jij altijd inzicht, maar hoef je zelf niet technisch onderlegd te zijn!

Totale ontzorging

Kortom, vastgoedbeheerders zorgen voor de volledige ontzorging van vastgoedeigenaren. Jij hoeft je dus geen zorgen te maken over het onderhoud van je gebouwen. De huur wordt altijd op tijd betaald en de huurcontracten worden nagekomen. Klachten worden goed afgehandeld en rapportages worden opgemaakt. Meer weten over vastgoedbeheer? Neem gerust contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *